Wervelkolom & Zenuwstelsel
Baby's geven met huilen aan dat ze iets willen. Zij kunnen nog niet praten en huilen is hun enige manier van communiceren. Sommige baby's huilen echter zoveel dat hun ouders er helemaal gek van worden. Wat ze ook proberen, de baby is en blijft ontroostbaar. Wat is er aan de hand met ons kindje?
De mogelijke indicaties om een chiropractor te raadplegen kunnen zijn:
De oorzaak van al deze problemen kan liggen in het feit dat tijdens de bevalling afwijkingen aan de wervelkolom zijn ontstaan. Door een zware of juist heel snelle bevalling kunnen spieren in de nek geirriteerd raken, waardoor wervelblokkades op kunnen treden. Het goed functioneren van de bovenste nekgewrichten is van groot belang voor de houding en motorische ontwikkeling van pasgeboren baby's. In de eerste maanden zijn deze gewrichtjes ook belangrijk voor een goede
zuig - en slikreflex.
Is uw baby een "huilbaby", dan kan dat het gevolg zijn van pijnlijke en geblokkeerde bovenste nekgewrichtjes. Dit wordt ook wel het KISS-syndroom genoemd. KISS staat voor: "Kopgewrichten, Invloed op Storingen in de Symmetrie". Met andere woorden: er kunnen stoornissen in de symmetrische ontwikkeling van de baby ontstaan ten gevolge van wervelblokkades. De vroege kenmerken van een wervelblokkade bij baby's zijn heel divers. De meeste (maar niet alle!) baby's huilen veel, slapen slecht en schrikken snel. Vaak spugen ze overmatig, hebben ze veelvuldig de hik en grijpen ze naar hun oren of achterhoofd. Vaak worden deze symptomen aan koliek of darmkrampjes toegeschreven.
Sommige baby's hebben daarbij ook een voorkeurshouding en overstrekken zich. Vaak huilen ze bij het aan- en uitkleden en willen ze niet graag opgepakt of vastgehouden worden.
Vaak wordt ouders verteld dat het huilen vanzelf over gaat. Meestal is dat ook zo en is het huilen na een maand of vier een stuk minder. Waarschijnlijk komt dat omdat de baby zelf het hoofd meer gaat gebruiken, waardoor nekspieren gestimuleerd worden. Toch kan het zijn dat de klachten weg zijn, maar de blokkades niet. Het kind kan hierdoor later last krijgen van nek- en hoofdpijnklachten en zich hierdoor slecht concentreren op school. Ook kunnen motorische stoornissen optreden. Bovendien kunnen de psychische gevolgen van het vele huilen resulteren in een verstoorde ouder/kind relatie.
Nadat de diagnose is gesteld zijn er verschillende behandeltechnieken mogelijk. Deze zachte behandeltechnieken zijn per leeftijdscategorie aangepast. Meestal zijn een paar behandelingen voldoende om de baby van zijn klachten af te helpen. Geen baby is te jong om behandeld te worden.
Geen kind is te klein om geholpen te worden door de chiropractor.
Chiropractie Apeldoorn
Deventerstraat 77
7322 JL Apeldoorn
Telefoon 055 - 367 05 03
Privacy Verklaring
Openingstijden
Maandag:--------08:00 - 21:00 uur
Dinsdag:---------08:00 - 18:00 uur
Woensdag:------ 08:00 - 15:00 uur
Donderdag:------08:00 - 15:00 uur
Vrijdag: --------- 08:00 - 15:00 uur