Hoge rugpijn en nekklachten

Klachten aan de bovenrug en nek

Veel mensen hebben regelmatig pijnklachten aan hun bovenrug. Vaak gaan deze klachten gepaard met stijve nek en pijn in en rond de schouderbladen. Uitstraling naar borst en armen is ook een veelgehoorde klacht. Soms veroorzaken klachten ongerustheid vanwege het feit dat de verschijnselen lijken op hartklachten.

Anatomie

De bovenste nekwervel heet "atlas", deze draagt het hoofd. De tweede nekwervel heet "draaier".De draaier zorgt voor de NEE beweging en m.b.v. de atlas zijn we in staat een JA beweging te maken met ons hoofd. In het nekgebied gebied komen acht paar zenuwen uit het ruggenmerg. Onder de nekwervels zien we de thoracale wervels. De nekwervels en de thoracale wervels hebben dagelijks heel wat te verduren door alle bewegingen die we maken (of die we juist niet maken).

Oorzaken

Ook rugpijn in de bovenrug kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen ontstaat deze rugpijn geleidelijk:

rugpijn als gevolg van een verkeerde houding (bijvoorbeeld zitten op kantoor)eenzijdig gebruik van de armspierenveel boven het hoofd werken

Het komt ook voor dat pijn in de bovenrug een plotseling oorzaak heeft. Hierbij kunt u denken aan:

  • vertillen
  • een plotselinge verkeerde beweging
  • een ongeval

De pijn heeft bijna altijd te maken met een verkeerde stand van de wervels en ribben. Spieren worden extra belast, er ontstaat irritatie in de wervelgewrichten en ook omliggende zenuwen raken geïrriteerd. Deze zenuwirritatie veroorzaakt soms uitstraling en pijn op de borst, terwijl vaak ook verkrampte spieren ontstaan.

Klachten, diagnose en behandeling

We hebben gezien dat de klachten vaak heel divers zijn en soms leiden tot ongerustheid. Problemen en armen, schouders, borst, nek en hoofd kunnen optreden. Vooral omdat sommige klachten lijken op hartklachten kan het voor de patient heel verontrustend zijn. De chiropractor kan als geen ander bepalen of de klachten iets te maken hebben met een rugprobleem én de juiste behandeling inzetten. Het is in ieder geval van belang dat u met de klachten die hierboven genoemd zijn niet te lang blijft doorlopen. Door de irritaties die ontstaan neemt de spanning in de spieren en daardoor ook de pijn toe. Maak een afspraak met de chiropractor.


Contact

Chiropractie Apeldoorn
Deventerstraat 77
7322 JL Apeldoorn

Telefoon
055 - 367 05 03

Privacy Verklaring

Openingstijden

Maandag:--------08:00 - 21:00 uur
Dinsdag:---------08:00 - 18:00 uur
Woensdag:------ 08:00 - 15:00 uur
Donderdag:------08:00 - 15:00 uur
Vrijdag: --------- 08:00 - 15:00 uur