Ischias

Wat is ischias en wat zijn de oorzaken?

Ischias is een irritatie van de ischiaszenuw. Deze zenuw loopt vanuit het onderste gedeelte van uw wervelkolom via uw bil en been naar uw voet. Vaak worden deze ischiasproblemen veroorzaakt door verkeerd functionerende gewrichten in de lage rug en het bekken en door de daarmee gepaard gaande toenemende spierspanning.

Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het beginstadium van ischias. Als ischias zich verder ontwikkelt, kan een stekende of brandende zenuwpijn in de bil en een uitstralende pijn in het been ontstaan. Deze pijn straalt meestal uit in het gehele been, van bovenbeen tot in de tenen, maar kan zich ook alleen in de kuit of in het bovenbeen openbaren. Soms hebben mensen met ischias geen last van hun rug.

Diagnose en behandeling

De diagnose ischias en hernia wordt vaak door elkaar gehaald, aangezien de klachten veel op elkaar kunnen lijken. Een chiropractor is deskundig in het vinden van storingen in uw wervelkolom en kan dan ook vaststellen of er sprake is van een ischias of bijvoorbeeld een hernia. Vaak kan de pijn in een redelijk korte tijd worden gereduceerd zonder een beroep te hoeven doen op medicijnen of een operatie. Via een natuurlijke correctiemethode wordt het gebrek aan de onderrug verder verholpen.

Specifieke oorzaken voor een ischias zijn:

  • een wervelblokkade
  • zwelling door trauma
  • een ontsteking
  • hernia
  • zwangerschap

Een bekend verschijnsel bij zwangere vrouwen is zwangerschaps-ischias, hier drukt de baby op de ischiaszenuw en veroorzaakt uitstralende pijn in het been. Het ondersteunen van de baby d.m.v. een speciale band kan deze klachten verlichten.

Contact

Chiropractie Apeldoorn
Deventerstraat 77
7322 JL Apeldoorn

Telefoon
055 - 367 05 03

Privacy Verklaring

Openingstijden

Maandag:--------08:00 - 21:00 uur
Dinsdag:---------08:00 - 18:00 uur
Woensdag:------ 08:00 - 15:00 uur
Donderdag:------08:00 - 15:00 uur
Vrijdag: --------- 08:00 - 15:00 uur